Про спільноту, віру в себе та мотивацію

На початку вересня 2021 ми поцікавилися у наших читачів: з якими проблемами вони стикаються, коли хочуть податися на можливості за кордоном або в Україні.

На основі цього ми сформували перелік ТОП-10 перешкод на шляху до участі у бажаній освітній програмі. Аби 2022 став для вас роком можливостей, ми продовжуємо писати про те як подолати будь-які перешкоди під час подачі на освітні програми!

* * *

 

* * *

ТОП-10 перешкод на шляху до участі у бажаній освітній програмі

  1. Знання іноземних мов
  2. Відсутність релевантного досвіду або не зовсім підходящий досвід
  3. Вік: мало програм, бо занадто молодий/старий
  4. Не знаю нюанси подачі документів
  5. Не знаю, як шукати програми, за якими критеріями
  6. Відсутність часу
  7. Невпевненість у собі, страх, сумніви
  8. Недостатньо сильний мотиваційний лист
  9. Не вистачає мотивації для участі
  10. Наявність основної роботи

Серед одиничних причин, які заважають взяти участь, були названі: мала кількість анонсів, низькі оцінки, стан здоров’я, інвалідність, наявність родини, фінансове становище, лінь.

Всі перешкоди ми обов’язково розглянемо і дамо кілька варіантів вирішення проблеми. А сьогодні почнемо з першої за важливістю перешкоди…

* * *

Проблема №9. Не вистачає мотивації для участі

Мотивація – це внутрішній стан, людська енергія, яка пробуджує в нас бажання мріяти, діяти та вірити в свої сили. Що робити коли більше немає мотивації подаватися на проєкти?

Можливо, ви втомилися заповнювати анкети за анкетою заради того самого омріяного тренінгу чи поїздки за кордон, збирати необхідні рекомендаційні листи та після декількох невдалих спроб просто запевнилися в тому, що це не для вас. Втома та недостатня віра в свої сили може стати причиною втрати мотивації.

Крім цього, відсутність мотивації може бути також ознакою вигорання. Чи ви впевнені що задовольняєте всі свої потреби? Як банально це не звучало, але наповнення свого життя важливими дрібницями, такими як зустрічі з друзями, книгами, відпочинком та іншими моментами надає дійсно багато радості та бажання розвиватися.

Часом, треба навіть усвідомити, що та чи інша програма зараз не для вас. Наприклад, я подавалася двічі на програму обміну FLEX та проходила до останнього туру. FLEX був моєю великою дитячою мрією й було дійсно емоційно складно усвідомити, що мене знову не обрано фіналісткою. Пройшов час, я не зупинялася. Я продовжувала розвиватися й розвивати спільноту, здобувати певну цінність як людина. І от прийшов час як я дізналася про програму для студентів в США Global UGRAD. Я вирішила податися й пройшла з першого разу. Мене надихнуло знайомство з дівчиною, яка пройшла на першому році навчання на цю програму й я дійсно повірила, що також можу цього досягнути. Я знала, що я зможу принести певну користь як фіналістка цієї програми та що зможу застосувати свій досвід в Україні.

Моя історія про те, що деякі невдачі це ознака того, що, можливо, зараз ви ще не готові до того чи іншого досвіду. Або навпаки, вас чекатиме ще крутіший досвід в майбутньому. Мотивація приходить з вірою в себе. Спілкуйтеся з людьми, які змогли зробити те, до чого ви також прагнете. Оточіть себе тими, хто вас надихає. Спільнота Unistudy це також одне з тих місць, де ви можете познайомитися з такими людьми.

 

* * *

Як Unistudy може допомогти?

Зверніться до нашої бази корисних знань:

* * *

Щоб приєднатися до спільноти Unistudy, роздивіться все тут!

* * *

До речі, хто бажає запропонувати тему для корисних статей, вебінарів або онлайн-зустрічей, то ви ще маєте можливість бути почутим і поділитися своєю думкою тут і, до того ж, отримати бонус, як вдосконалити своє резюме.

Зображення з Unsplash

Вам також має сподобатись...

1 Відповідь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.